تئاتر معلولین ایران

zagros.pngدبیر چهرمین جشنواره تئاتر معلولین زاگرس گفت: ۷۸ اثر به چهارمین جشنواره منطقه ای تئاتر معلولین زاگرس ارسال شد که ۳۳ اثر آن به مرحله بازبینی رسید.

به گزارش  روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بهزیستی کشور به نقل از کردستان، مژگان مشفق  گفت: 44 اثر از این 78 اثر مربوط به بخش صحنه‌ای و کودک و نوجوان و در بخش خیابانی نیز 34 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.

دبیر چهارمین جشنواره تئاتر معلولین زاگرس خاطرنشان کرد: در مجموع 80 گروه از استان‌های کردستان، کرمانشاه، ایلام، همدان و لرستان در این جشنواره شرکت کردند که 33 گروه نمایشی به مرحله بازبینی راه یافتند.

مشفق خاطرنشان کرد: از 33 اثر راه‌یافته به بخش نمایش تعدادی از گروه‌ها از حضور در بخش بازبینی انصراف دادند که در مجموع 28  اثر توسط جعفر نورمحمدی، رحیم عبدالرحیم‌زاده و کورش احمدی به عنوان داوران چهارمین جشنواره تئاتر معلولین زاگرس مورد بازبینی قرار گرفت.

وی تصریح کرد: هیئت داوران برای بازبینی آثار بر خلاف سایر جشنواره‌ها به صورت حضوری در استان‌ها و شهرستان‌های مختلف نسبت به بازبینی آثار اقدام و این مهم در قالب ارسال سی‌دی به دبیرخانه صورت نگرفته تا حقی از گروهی ضایع نشود.

دبیر چهارمین جشنواره تئاتر معلولین زاگرس گفت: بعد از انجام بازبینی در مجموع 18 اثر شامل 7 نمایش در بخش خیابانی، 3 نمایش در بخش کودک و نوجوان و 8 نمایش در بخش صحنه‌ای به مرحله مسابقه جشنواره راه یافتند که با هم به رقابت می‌پردازند.

به گفته مشفق، 167 نفر در قالب گروه‌های نمایشی در این جشنواره شرکت کرده‌اند که 96 نفر از آنها جزء جامعه معلولین هستند.

وی با بیان اینکه نوع رقابت در بخش کودک و نوجوان چهارمین جشنواره منطقه‌ای تئاتر معلولین زاگرس با سایر بخش‌های فرق دارد، اظهار کرد: البته اهداف برگزاری این جشنواره نیز با بسیاری از جشنواره‌هایی که در استان‌ برگزار می‌شود متفاوت بوده و بیشترین هدف ایجاد بستری برای اهمیت دادن به جامعه معلولین است.

معاون توانبخشی بهزیستی کردستان از فعال بودن دبیرخانه جشنواره به صورت شبانه‌روزی خبر داد و گفت: مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره تئاتر منطقه‌ای معلولان زاگرس از 29 آذرماه جاری در مرکز استان آغاز و با معرفی نفرات و گروه‌های برتر در روز دوم دی‌ماه پایان می‌یابد.

مشفق با بیان اینکه اعتبارات برگزاری این جشنواره از طریق سازمان بهزیستی کشور تامین شده است، افزود: با هدف برگزاری جشنواره‌ای کیفی و در خور شان جامعه معلولین منطقه غرب کشور بهره‌گیری از ظرفیت اعتبارات استانی نیز در دستور کار قرار گرفته است.

به گفته وی، ایجاد بسترهای لازم برای مشارکت افراد خیر در برگزاری این جشنواره از دیگر اقداماتی است که به صورت ویژه دنبال و امیدواریم خروجی مد نظری را که نشان دادن توانایی معلولین و خواسته‌های آنان از جامعه است داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: گروه‌های نمایشی که بیشترین استفاده را از معلولین کرده‌اند به ویژه گروه‌هایی که کارگردان و نویسنده آنها از جامعه معلولین هستند در اولویت داوران برای انتخاب در مسابقه جشنواره بوده‌اند.