تئاتر معلولین ایران

55بازبین چهارمین جشنواره منطقه ای تئاتر معلولین آفتاب گفت:

با مشاهده نمایش های تولیدی معلولین این نکته به نظر می رسد که آغاز تلاش در این راه نتیجه داده است و تئاتر معلولین هم اکنون در مرحله پیشرفت چه از لحاظ ساختاری و چه از جهت هنری قرار گرفته است.

دکتر کمال الدین شفیعی افزود: به جرات می توان گفت هم اکنون بچه های معلول توانسته اند در برخی موارد از تئاتر حرفه ای کشور هم توانمندتر عمل کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه از تئاتر معلولین حمایت نمی شود وحضور آن ها به یک جشنواره ختم می شود، قطعا حمایت و ایجاد شرایط برای اجرای عموم در تغییر نگاه جامعه ما به این افراد خیلی کمک خواهد کرد زیرا مردم می توانند توانایی هایی این قشر را ببینند که در افزایش اتکا و اعتماد بنفس معلولین موثر است.

شفیعی بیان کرد: با توجه به حضور من در سال های مختلف جشنواره به نظر می رسد سطح کیفی آثار نسبت به سال های قبل بالاتر رفته و خود معلولین هم متوجه شده اند که تنها آمدن روی صحنه مهم نیست بلکه باید خودشان توانایی های خود را اثبات کنند و قطعا آثار پذیرفته شده در این جشنواره گواه این پیشرفت و مایه شگفتی خواهند بود.

وی تاکید کرد: مسئله ای که هم اکنون در تئاتر معلولین ضروری به نظر می آید آموزش در زمینه نویسندگی؛ کارگردانی و بازیگری است و البته بیشترین ضعف در نداشتن متون مناسب برای معلولین است.زیرا یا نمایشنامه ها نوشته شده ناقص هستند و یا از نمایشنامه های خارجی اقتباس می شوند.

شفیعی گفت: تئاتر معلولین نیازمند نمایش نامه هایی با مضمون خود معلولین و مشکلاتشان نیز هست نمایشنامه هایی که به چالش هایی چون ازدواج فامیلی، مناسب سازی برای معلولین مسائل ازدواج و اشتغال آن ها بپردازد.

بازبین چهارمین جشنواره منطقه ای آفتاب گفت: تمام تلاش ما در تئاتر معلولین رسیدن به تئاتر حرفه ای معلولین است یعنی معلول به جایی برسد که همچون بازیگر غیرمعلول بتواند نقش هایی چون هملت را بازی کند و رسیدن به تئاتر حرفه ای یعنی درآمدزایی برای معلول و کوتاه شدن دست نیاز او.

شفیعی ادامه داد: متاسفانه در راستای ترویج تئاتر معلولین و حتی در اطلاع رسانی جشنواره معلولین رسانه ها و صدا و سیما خیلی فعال نیستند زیرا برای معرفی این بخش نیاز به یاری همه جانبه است.