تئاتر معلولین ایران

44بازبین چهارمین جشنواره منطقه ای تئاتر معلولین آفتاب گفت: اهمیت توجه به تئاتر معلولین از این جهت ضروری به نظر می رسد که می تواند فرصت و عرصه ای برای بروز توانمندی های آن ها و ایجاد یک نگاه جدید در جامعه نسبت به آن ها باشد.

حمیدرضا صالحی افزود: متاسفانه این نگاه در جامعه ما وجود دارد که معلول را به دلیل یک کمبود در عضوی از بدن فردی ناتوان می بینند ولی تجربه سال ها فعالیت من با آن ها این مسئله را برایم روشن کرده که آن ها ظرافت ها و دقت هایی دارند که شاید هرگز یک فرد غیر معلول به آن ها نپرداخته باشد.

وی ادامه داد: برگزاری جشنواره ای برای معلولین یک اتفاق خوب است ولی این جشنواره وقتی می تواند اهداف خود را دنبال کند و به آن نزدیک شود که عمومیت پیدا کند یعنی تنها حضور معلولین در تئاتر محدود به اجرای در جشنواره نشود، بنابراین شرط اجرای عموم قبل از جشنواره هم فرصتی برای محک خود معلول و هم رویارویی اجتماع با این ظرفیت عظیم است.

صالحی با بیان اینکه برای کار با معلول باید کارگردان روحیه و توانایی های معلول را بشناسد، اضافه کرد: در برخی آثار بازبینی این شناخت و این ارتباط با معلول در بازی گیری و انتقال و آموزش در بدن و بیان دیده می شد ولی متاسفانه در تعداد کمی از آثار فقط از معلول استفاده نمادین شده بود یعنی معلول هیچ نقشی در کلیت نمایش نداشت.

وی بیان کرد: برگزاری ورک شاپ ها در جشنواره برای کارگردانان  و نویسندگان فعال در این حوزه ضروری به نظر می رسد و می تواند آغازی برای حرفه ای شدن تئاتر معلولین باشد.

بازبین چهارمین جشنواره آفتاب ادامه داد: خوشبختانه در مرحله بازبینی آثاری انتخاب شد که از لحاظ کیفی با تئاتر سطح اول کشور برابری می کند و این نوید دهنده جشنواره ای متفاوت و باکیفیت برای چهارمین جشنواره آفتاب است و قطعا رقابت در آن مرحله سخت تر است.

صالحی گفت: البته نگاه حمایتی مسئولین و متولیان فرهنگی به این بخش نیز ضروری به نظر می رسد تا بتوان تئاتر این حوزه را در کنار تئاتر کشور مطرح کرد و حتی به طور جدی با نقد و بررسی آن به ارتقایش کمک کند.